Onze aanpak

Voor het implementeren van ICT oplossingen gebruiken ICT ondernemingen meestal een standaard methodologie.

Een aantal stappen wordt achtereenvolgens doorlopen

1. De gebruikerswensen worden geïnventariseerd.
2. Er wordt een functioneel en technisch ontwerp gemaakt.
3. Er wordt een oplossingen gerealiseerd.
4. De oplossing wordt op een geschikte infrastructuur geïmplementeerd.


Het jarenlang toepassen van deze aanpak heeft als gevolg gehad dat bedrijven zitten opgescheept met meerdere oplossingen op verschillende infrastructuren. De koppeling tussen de verschillende systemen is vaak moeizaam in dit soort omgevingen. Een van de problemen bij deze aanpak is dat gebruikers zich vooraf vaak moeilijk een voorstelling kunnen maken van hoe het uiteindelijk wordt. Het is net als bij het huren van een bedrijfspand of het kopen van een huis. Vanaf een tekening (ontwerp) is het veel moeilijker dan bij een bestaande woning. Pas als je in de woning staat weet je hoe je het wil hebben. Dit veranderen we zo, daar komt een extra muur en daar zetten we het bankstel.

Analoog aan dit principe kantelt Uniscape daarom de aanpak.

1. De infrastructuur die Uniscape aanbiedt is generiek en veelzijdig.
2. De beste oplossingen zijn door Uniscape geselecteerd en hebben een vaste plek binnen onze infrastructuur.
3. Deze oplossingen zijn generiek en flexibel aan te passen.
4. De wensen van de gebruikers worden overgenomen.

Een bestaand gebouw kan je niet zondermeer veranderen maar je kunt het wel aanpassen aan je eigen wensen. Dit geldt ook voor de Uniscape omgeving die is opgebouwd uit de Best Practices van de ICT. Waarom het wiel opnieuw uitvinden als de beste oplossing al bestaat! Het enige wat nog moet gebeuren is de omgeving zo instellen dat hij aansluit op uw bedrijfsvoering.

Constant verbeteren

Lean en Six sigma uitgangspunten zijn belangrijke onderdelen van onze aanpak. Onze Technical consultants zijn voordurend bezig met het doorvoeren van verbeterpunten op de door ons beheerde omgevingen. Belangrijk daarbij is dat wij altijd letten op nutteloze en overbodige hardware, software of procedures. Door overbodige elementen te verwijderen houden wij de ICT omgeving overzichtelijk en de beheerkosten laag.
Tenslotte controleren we voor we afronden altijd of hetgeen we opleveren wel werkt. Hoe vaak komt het niet voor dat een monteur terug moet komen omdat een apparaat niet naar behoren functioneert? Dit zijn dure uren. Daarom passen wij de plan, do, check, act cyclus toe in ons werk, ook op de details.