Glasvezel in uw gebouw – verhuurders informatie

dsc01479

Deze pagina helpt u de verschillen tussen een traditionele glasvezel(internet) aanbieder te vergelijken met de speciaal door Uniscape voor en met de vastgoedmarkt ontwikkelde propositie.

De redenen dat wij uitsluitend voor glasvezel kiezen in plaats van traditioneel koper zijn de veel hogere maximum snelheden (200x die van koper) en de uitstekende stabiliteit van de verbindingen. Dit laatste is belangrijk voor toepassingen als internettelefonie en werken in de cloud.

 

Onderdeel Traditioneel (KPN, Tele2, etc) Uniscape
Aansluitkosten: € 5000 / € 10.000 Gemiddeld: € 3000
Meer klanten op één aansluiting Nee Ja
Gemiddelde levertijd nieuwe infra 20 tot 26 weken 8 tot 16 weken
Gemiddelde levertijd nieuwe verbinding t.b.v. nieuwe huurder of mutatie 2 weken 2 tot 5 werkdagen
Per huurder een nieuwe verbinding nodig (met bijkomende aansluitkosten & levertijd) Ja Nee
Keuzevrijheid provider Nee Ja
Doorknippen kabels bij vertrek huurder.

(bij intrekken door nieuwe huurder in zelfde ruimte dienen er opnieuw aanlegkosten te worden betaald)

Ja Nee
Flexibele contracten mogelijk (per maand opzegbaar voor huurders) Nee Ja
Darkfiber gereed (corporate clients) Nee, altijd nieuwe verbinding. Ja, tussen de 4 en 10 standaard op voorraad
Gebouw specifieke verbindingen kost-efficiënt aansluiten (Alarm, liftmeld, brandmelders, bewaking, intercom) Nee, nieuwe gedeelde verbinding nodig á min € 250,00 p/m Standaard mogelijk. € 75,00 p/m. Tevens receptie en publiek wifi op aan te sluiten.
Complete ontzorging ICT vraagstukken. (meegaan bezichtigingen, aanleveren projectinformatie, als incentive kunnen inzetten) Nee, enkel leveren statische internetdienst. Ja. Single point of contact voor alle huurdersvragen en probleemoplossing.
Helpen bij het sluiten van deals.

Uniscape gaat mee bij bezichtigingen en kan de huurder van relevante IT informatie voorzien.

Nee Ja
Zelf regie over de verbindingen hebben.

Geen losse ICT leveranciers meer die allemaal zelf wat ICT knutselen.

Nee Ja
Inzetbaar als incentive, makkelijker of sneller verhuren en flexibele 1 maand contracten voor tijdelijke huurders. Nee Ja, Uniscape denkt mee. Wij kunnen kortingen creëren die u weg kunt geven als incentive!

Zoals in de korte samenvatting te zien is zijn er in onze propositie vele voordelen voor de vastgoedsector gebundeld. Deze voordelen zijn ontstaan uit ervaringen die zijn opgedaan in eerdere projecten en na nauwe samenwerking met diverse partijen, zowel vastgoedeigenaren, beheerders als huurders. De sleutel hierin is altijd keuzevrijheid voor de eindklant te realiseren. Glasvezel via Uniscape is niet enkel ontzorgd worden maar ook kosten besparen.

Uniscape doet dit door het digitaliseren van gebouw gebonden installaties op één glasvezel verbinding (die na aanleg reeds aanwezig is voor de huurders). Hieronder volgt een praktijkvoorbeeld van een groot multi-tenant gebouw uit Hoofddorp en de gerealiseerde besparingen.

Type lijn Oude situatie Nieuwe situatie
Brandmeldlijn € 47,13 All-in
Alarmlijn € 64,93 All-in
Lift meldcentrale + lijn (Digitale liftlijn, geen 16v) € 69,00 All-in + Converter (-+ 120 euro eenmalig)
ADSL lijn receptie € 85,00 All-in
GBS installatie lijn € 211,32 All-in
Belbundel meldlijnen € 15,00 Geen
Beltikken lijnen € 51,67 € 8,31
Totaal maandelijks: € 544,05 € 75,00 + € 8,31 belkosten.

Ook zaken zoals intercom en bewakingscamera’s zijn op de hoge bandbreedte die glasvezel biedt zonder problemen aan te sluiten. Het besparingspotentieel heeft u zelf in de hand. De omzetting naar glasvezel kan gefaseerd worden uitgevoerd.

De voordelen stoppen niet hier;
Zoals te lezen in het vergelijkend overzicht staan wij vastgoedpartijen bij in het doen van deals.
Denk aan:

  • Mee gaan met bezichtigingen om technische vragen direct te beantwoorden.
  • Kunnen opnemen in verhuurbrochure dat er een dedicated ICT partij aanwezig is die alle ins en outs van het gebouw kent en binnen paar uur alle vragen kan beantwoorden.
  • ICT als incentive kunnen gebruiken, in overleg zijn kortingen te realiseren voor huurders die ze nergens anders kunnen behalen. Daarmee heeft u altijd het beste huur-aanbod. Zeker als men kijkt naar de totale investering die een huurder moet doen om ICT in orde te maken.
  • De concurrentie is hard bezig met ICT te upgraden, huurders werken tegenwoordig volledig in de cloud en met Voice over IP (internetbellen). Een pand zonder goede internet faciliteiten is bijna niet verhuurbaar.
  • Juridisch gescheiden; niet u maar wij verzorgen de ICT, we zijn daarbij ook verantwoordelijk voor alle verplichtingen en factuurrisico van de huurdersverbindingen. Ook hier is het compleet ontzorgen van onze klanten het hoofddoel.

Makkelijk tijdelijk verhuren, onze infra is binnen 5 werkdagen om te schakelen en internetverbindingen zijn per dag opzegbaar voor huurders indien dit benodigd is. Zo zit u bij een volgende tijdelijke verhuur deal niet meer met een jaarcontract voor de ICT opgescheept.