Gebouweigenaren

Gebouweigenaren helpen wij met het ontsluiten van het gehele gebouw op (provider transparant) internet.
Middels ons Smart Building Connect concept maken wij uw gebouw aantrekkelijk voor (steeds) veeleisendere huurders.

De sleutel hierin is ontzorging door Uniscape van uw (technisch) beheerder, altijd JA kunnen zeggen tegen een huurder bij de vraag ligt er glasvezel, prijzen onder marktniveau waardoor uw gebouw aantrekkelijker wordt en turn-key opleveringen worden mogelijk.

Dit kan Uniscape door haar ruime ervaring met het werken voor grote internationale eigenaren (tussen de 100 Miljoen tot 1+ Miljard in assets) en beheerders zoals CBRE, JLL, Cushman & Wakefield, Colliers, MVGM, NL Real Estate en etc.

Zo heeft Uniscape in Nederland alleen al meer dan 500 Multi tenant gebouwen voor zakelijke beleggers aangesloten en daarmee de waarde van haar beleggingen verhoogd maar ook de tevredenheid en retentie van haar huurders verhoogd.

Bent u echter een particuliere beleggers met één of twee gebouwen dan heeft Uniscape ook voor u prijsbewuste oplossingen die de IT drempels bij uw gebouw weg zullen nemen.

Hieronder een vergelijk tussen Uniscape haar propositie en het “zelf regelen” via een IT partij die geen eigen netwerk heeft maar het elders inkoopt.

OnderdeelTraditioneel (KPN, Tele2, etc)Uniscape
Aansluitkosten: (excl. routers, etc)€ 1.500 / € 3.000Gemiddeld: € 750
Meer klanten op één aansluitingNeeJa
Gemiddelde levertijd nieuwe infra20 tot 26 weken8 tot 16 weken
Gemiddelde levertijd nieuwe verbinding t.b.v. nieuwe huurder of mutatie2 weken2 tot 5 werkdagen
Per huurder een nieuwe verbinding nodig (met bijkomende aansluitkosten & levertijd)JaNee
Keuzevrijheid providerNeeJa
Verwijderen infra bij vertrek huurder. (bij intrekken door nieuwe huurder in zelfde ruimte dienen er opnieuw aanlegkosten te worden betaald)JaNee      
Flexibele contracten mogelijk (per maand opzegbaar voor huurders)NeeJa, ideaal voor korte huur. Evt. turn-key
Darkfiber gereed (corporate clients)Nee, altijd nieuwe verbinding.Ja, standaard DF of 10G DWDM
Gebouw specifieke verbindingen kost-efficiënt aansluiten (Alarm, liftmeld, brandmelders, bewaking, intercom)Nee, nieuwe gedeelde verbinding nodig á min € 150,00 p/mStandaard mogelijk.
Tevens receptie en publiek wifi op aan te sluiten.
Complete ontzorging ICT vraagstukken.
(meegaan bezichtigingen, aanleveren projectinformatie, als incentive kunnen inzetten)
Nee, enkel leveren statische internetdienst.Ja. Single point of contact voor alle huurdersvragen en probleemoplossing.
Helpen bij het sluiten van deals. Uniscape gaat mee bij bezichtigingen en kan de huurder van relevante IT informatie voorzien.NeeJa
Zelf regie over de verbindingen hebben. Geen losse ICT leveranciers meer die allemaal zelf wat ICT knutselen.NeeJa
Inzetbaar als incentive, makkelijker of sneller verhuren en flexibele 1 maand contracten voor tijdelijke huurders.NeeJa, Uniscape denkt mee. Wij kunnen kortingen creëren die u weg kunt geven als incentive!

Zoals in de korte samenvatting te zien is zijn er in onze propositie vele voordelen voor de vastgoedsector gebundeld. Deze voordelen zijn ontstaan uit ervaringen die zijn opgedaan in eerdere projecten en na nauwe samenwerking met diverse partijen, zowel vastgoedeigenaren, beheerders als huurders. De sleutel hierin is altijd keuzevrijheid voor de eindklant te realiseren.

Glasvezel via Uniscape is niet enkel ontzorgd worden maar ook in de servicekosten (SKA) kunnen besparen.

Uniscape doet dit door het digitaliseren van gebouw gebonden installaties op de gebouw glasvezel verbinding (die na aanleg reeds aanwezig is voor de huurders). Hieronder volgt een praktijkvoorbeeld van een groot multi-tenant gebouw uit Hoofddorp en de gerealiseerde besparingen.

Type lijnOude situatieNieuwe situatie
Brandmeldlijn€ 47,13All-in
Alarmlijn€ 64,93All-in
Lift meldcentrale + lijn
(Digitale liftlijn, geen 16v)
€ 69,00All-in + Converter (-+ 120 euro eenmalig)
ADSL lijn receptie€ 85,00All-in
GBS installatie lijn€ 211,32All-in
Belbundel meldlijnen€ 15,00Geen
Beltikken lijnen€ 51,67€ 8,31
Totaal maandelijks:€ 544,05€ 0,00 + € 8,31 belkosten.

Ook zaken zoals intercom en bewakingscamera’s zijn op de hoge bandbreedte die glasvezel biedt zonder problemen aan te sluiten. Het besparingspotentieel heeft u zelf in de hand. De omzetting naar glasvezel kan gefaseerd worden uitgevoerd door onze eigen aannemer.

De voordelen stoppen niet hier;

Zoals te lezen in het vergelijkend overzicht staan wij vastgoedpartijen bij in het doen van deals.

Denk aan:

  • Mee gaan met bezichtigingen om technische vragen direct te beantwoorden.
  • Kunnen opnemen in verhuurbrochure dat er een dedicated ICT partij aanwezig is die alle ins en outs van het gebouw kent en binnen paar uur alle vragen kan beantwoorden.
  • ICT als incentive kunnen gebruiken, in overleg zijn kortingen te realiseren voor huurders die ze nergens anders kunnen behalen. Daarmee heeft u altijd het beste huur-aanbod.
    Zeker als men kijkt naar de totale investering die een huurder moet doen om ICT in orde te maken.
  • De concurrentie is hard bezig met ICT te upgraden, huurders werken tegenwoordig volledig in de cloud en met Voice over IP (internetbellen). Een pand zonder goede internet faciliteiten is bijna niet verhuurbaar.
  • Juridisch gescheiden; niet u maar wij verzorgen de ICT, we zijn daarbij ook verantwoordelijk voor alle verplichtingen en factuurrisico van de huurdersverbindingen. Ook hier is het compleet ontzorgen van onze klanten het hoofddoel.
  • Makkelijk tijdelijk verhuren, onze infra is binnen 5 werkdagen om te schakelen en internetverbindingen via dochteronderneming Uniscape zijn per dag opzegbaar voor huurders indien dit benodigd is. Zo zit u bij een volgende tijdelijke verhuur deal niet meer met een jaarcontract voor de ICT opgescheept.  

Gebouweigenaren